'Liverpool heeft plan met toptalent en wil zaken doen met Anderlecht'

'Liverpool heeft plan met toptalent en wil zaken doen met Anderlecht'

31-05-2018 11:05
8

Liverpool heeft een plan met Taiwo Awoniyi. De jonge Nigeriaan (20) heeft nog een contract voor twee seizoenen, dat wil de club nu verlengen, om hem daarna opnieuw uit te lenen.

Dit seizoen speelde de jonge aanvaller op uitleenbasis voor Moeskroen. Hij kwam in 31 wedstrijden tot tien doelpunten. Cijfers die bij Liverpool het geloof in de aanvaller deed groeien. In zoverre zelfs dat ze hem een nieuw contract willen aanbieden. Ook werd er al een visum voor de VS aangevraagd, zodat de jongeling eventueel ook mee op stage kan naar de VS.

Bij Liverpool is de concurrentie echter bijzonder groot, de kans dat Awoniyi volgend seizoen een volwaardige kans krijgt bij Liverpool lijkt dan ook bijzonder klein. Daarom zou Liverpool Awoniyi graag opnieuw uitlenen aan een club uit de Jupiler Pro League, dit keer aan Anderlecht. Dat meldt Goal Nigeria.

Daar zou hij verder ervaring moeten opdoen, ook zou de uitleenbeurt hem aan een werkvergunning voor het VK moeten helpen. De vraag is nog maar of Anderlecht zin heeft om opnieuw een speler te lenen. Eerder toonde ook Club Brugge al interesse in de jonge Nigeriaan.