Genk stelt plan op voor mercato: 'Liefst vijf aanvallers mogen vertrekken'

Genk stelt plan op voor mercato: 'Liefst vijf aanvallers mogen vertrekken'

30-05-2018 11:23
6

KRC Genk wil met trainer Philippe Clement volgend seizoen hoge toppen scheren. Daarom heeft het beslist om drie goudhaantjes koste wat kost bij de club te houden. Dat betekent niet dat er geen vertrekkers zullen zijn. Vooral in de aanvallende sector wordt een uittocht verwacht.

Liefst vijf aanvallers zouden de Luminus Arena deze zomer kunnen verlaten. Het meest concrete dossier is dat van Siebe Schrijvers. Het jeugdproduct startte afgelopen jaar als een komeet aan de jaargang, maar viel daarna stil. Onder Clement kreeg hij weinig kansen. Een overstap naar een andere Belgische topclub is nabij.

Daarnaast is Genk bereid om nog vier spitsen te laten vertrekken, weet Het Belang van Limburg. Er is voldoende geloof in het talent van Dante Vanzeir, maar de jongeling wordt liefst uitgeleend. Voor José Naranjo is het dan weer game over. De Spanjaard werd het voorbije seizoen al verhuurd aan Leganes. Tot slot mogen zowel Nikolaos Karelis als Mbwana Samatta bij een goed bod de deur uit. Beide aanvallers hebben hun verdienste, maar zijn ook niet incontournable in Genk.