OFFICIEEL: Charleroi legt met WK-ganger eerste zomertransfer langdurig vast

OFFICIEEL: Charleroi legt met WK-ganger eerste zomertransfer langdurig vast

30-05-2018 10:04

Sporting Charleroi heeft haar eerste versterking met het oog op komend seizoen beet. Ali Gholizadeh moet het middenveld van de Henegouwers van extra impulsen voorzien. Er wordt ongetwijfeld gehoopt op een herhaling van het succesverhaal rond Kaveh Rezaei.

Net als Rezaei is Gholizadeh namelijk afkomstig uit Iran. Eerstgenoemde kwam vorige zomer als nobody toe in ons land. Hij sprak amper een woord Engels, maar pikte het systeem van Felice Mazzu snel op en ontpopte zich meteen tot sensatie, onder meer door zestien keer te scoren.

Charleroi hoopt vurig dat Gholizadeh hetzelfde pad bewandelt. De 22-jarige middenvelder speelt al zijn gehele carrière voor Saipa, een club uit zijn thuisland. Sinds dit jaar mag hij zich ook international noemen. Aangezien Gholizadeh indruk maakte bij de nationale ploeg (twee goals in twee interlands), is hij er hoogstwaarschijnlijk bij op het WK.

Gholizadeh tekent in het Zwarte Land een contract van twee seizoenen. Daarbovenop nam voorzitter Mehdi Bayat een optie op in de overeenkomst om nog eens twee jaar met mekaar verder te gaan.