'Unieke kans voor RSC Anderlecht: voormalig smaakmaker mag club verlaten'

'Unieke kans voor RSC Anderlecht: voormalig smaakmaker mag club verlaten'

30-05-2018 09:30
19

RSC Anderlecht hoopt snel de komst van Chancel Mbemba af te ronden. De Congolees heeft zelfs al een akkoord met paars-wit. Naast hem kunnen de Brusselaars mogelijk nog een oude bekende terug naar het Constant Vanden Stockstadion halen.

Cheikhou Kouyaté zit op een zijspoor bij West Ham United. De Londense Premier League-club haalde de middenvelder in 2014 weg bij RSC Anderlecht. Aanvankelijk was zijn komst een schot in de roos, maar de laatste maanden verging het hem duidelijk minder.

Onlangs werd Manuel Pellegrini de nieuwe coach van The Hammers. Die heeft het duidelijk niet voor Kouyaté. Volgens TBR Football mag de Senegalees komende zomer de Engelse hoofdstad dan ook verlaten.

Interesse van Turkse topclubs
Turkse bronnen maken gewag van de interesse van zowel Galatasaray als Besiktas. De 28-jarige middenvelder werd eerder al aangeboden bij Anderlecht, maar toen hapte paars-wit niet toe.

Bij een vertrek van Leander Dendoncker en/of Adrien Trebel komt er op het middenveld echter wel een plekje vrij. Afwachten of Anderlecht van zijn voormalige smaakmaker alsnog een doelwit maakt.