'Het is zeker: Deze Belgische topclub meldt zich voor 'nieuwe Kalinic'

'Het is zeker: Deze Belgische topclub meldt zich voor 'nieuwe Kalinic'

30-05-2018 07:15
12

Dinsdag meldde VoetbalPrimeur.be al dat een Belgische club Karlo Letica – of beter gezegd: de nieuwe Kalinic – op het verlanglijstje staan heeft. De 21-jarige doelman greep dan wel naast een WK-selectie, toch is hij op weg naar de Belgische competitie.

Het Nieuwsblad weet nu dat – zoals voorspeld – Club Brugge hengelt naar de diensten van de Kroaat. De boomlange doelman (2m01) moet het grote keepersprobleem bij Blauw-Zwart oplossen. Op dit moment komt Letica nog uit voor Hajduk Split, dé club van Club-trainer Ivan Leko.

Buitenlandse interesse
Het sluitstuk heeft dezelfde makelaar als Lovre Kalinic, maar hij is voor KAA Gent geen optie. Dat Letica goed bezig is, valt af te leiden uit de vele interesse. Zo volgen onder meer Newcastle United, Manchester United en Real Madrid de prestaties van de Kroaat.

Club Brugge speelt echter het kortst op de bal. Letica moet Hajduk twee tot drie miljoen euro opleveren. Aangezien Blauw-Zwart met Leko en keeperstrainer Tomislav Rogic twee landgenoten in de rangen heeft, hopen zij zo een streepje voor te hebben op de andere gegadigden.

Exit Gabulov en Vermeer
In dat opzicht beslisten de Bruggelingen om niet verder te gaan met Vladimir Gabulov. De Rus mag vertrekken bij Blauw-Zwart. Verder verlaat ook Kenneth Vermeer het Jan Breydelstadion. Zijn huurovereenkomst wordt niet verlengd.