'Liverpool moet 90 miljoen betalen voor Karius-vervanger, geen kans voor Mignolet'

'Liverpool moet 90 miljoen betalen voor Karius-vervanger, geen kans voor Mignolet'

29-05-2018 23:31
8

AS Roma is niet van plan om voor het WK te reageren op de avances van Liverpool. De Premier League-club ziet in Alisson Becker een vervanger van Loris Karius. Dat Simon Mignolet niet opnieuw zijn kans als eerste doelman zal krijgen, was al langer bekend.

The Guardian weet dat Liverpool met een flink bod aan zal moeten kloppen in Rome om Alisson los te weken. The Guardian meldt dat Roma rond de negentig miljoen euro wil ontvangen voor de 25-jarige Braziliaanse keeper. Liverpool heeft officieel nog geen bod gedaan op Alisson, maar wel bij Roma geïnformeerd naar zijn beschikbaarheid. 

De komst van een nieuwe doelman is prioriteit nummer een voor Liverpool. Al voor de Champions League-finale tegen Real Madrid waren er twijfels over Karius, maar nadat de Duitser twee grote blunders maakte, is het voor Jürgen Klopp extra duidelijk geworden dat er volgend seizoen een andere doelman onder de lat moet staan. Rode Duivel Mignolet werd in de loop van het seizoen dan weer volledig aan de kant geschoven.

Alisson staat hoog op het verlanglijst van Liverpool, maar Roma wil er alles aan doen om hem in Italië te houden. Alisson heeft zich het afgelopen seizoen ontpopt tot een van de beste doelmannen ter wereld en vertegenwoordigt een hoge transferwaarde. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2021. Roma is zelfs bereid om hem een nieuwe aanbieding te doen, waarbij hij flink meer gaat verdienen dan de anderhalf miljoen euro die hij nu per seizoen krijgt. 

The Guardian schrijft dat Liverpool contact gaat opnemen met Roma, maar de kans bestaat ook dat de club de interesse laat varen vanwege de torenhoge vraagprijs van Roma. Bij een transfer van negentig miljoen euro zou Alisson de duurste doelman ooit worden. Maandag legde de club al Fabinho van AS Monaco vast. Naar verluidt is er voor hem vijftig miljoen euro betaald.