Salah lijkt groot deel van WK te moeten missen; ster heeft wonder nodig

Salah lijkt groot deel van WK te moeten missen; ster heeft wonder nodig

29-05-2018 23:04
5

De kans is aanwezig dat Mohamed Salah in actie komt op het WK in Rusland. De sterspeler van Liverpool en het Egyptische elftal raakte in de Champions League-finale tegen Real Madrid geblesseerd aan zijn schouder. Ruben Pons, fysiotherapeut van Liverpool, vertelt in de Spaanse krant Marca dat Salah drie tot vier weken rust moet houden.

Salah lijkt sowieso de eerste groepswedstrijd te moeten missen. "Toen de blessure werd vastgesteld, zijn we de behandelingen gaan plannen", vertelt Pons. "Salah is verdrietig over wat er is gebeurd, maar richt zich nu volledig op zijn herstel. Dat gaat normaal gesproken drie tot vier weken duren, maar het grote doel is om dat te verkorten."

Egypte speelt op het WK tegen Uruguay, Rusland en Saoedi-Arabië. De ploeg opent op 15 juni tegen de Uruguyanen en speelt verder op 19 juni (tegen Rusland) en 25 juni (tegen Saoedi-Arabië).

In het meest gunstige geval kan Salah meedoen tegen Rusland. Dat is als hij over drie weken hersteld is. Mocht het herstel langer dan vier weken duren, dan komt zelfs het laatste groepsduel te vroeg. Salah moet dan hopen dat zijn ploeggenoten zich plaatsen voor de achtste finale.