'Napoli vindt nieuwe doelman, WK-ganger trekt naar Italië'

'Napoli vindt nieuwe doelman, WK-ganger trekt naar Italië'

29-05-2018 15:10
2

Niet Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Jeroen Zoet (PSV) of André Onana (Ajax), maar Rui Patricio wordt de nieuwe doelman van SSC Napoli. Augusto Inacio, technisch directeur van Sporting Portugal, heeft dat dinsdag bevestigd. 

Eerder op de dag schreven Corriere dello Sport en A Bola reeds dat Napoli en Sporting een akkoord hadden bereikt over de transfer van de Portugse goalie. De vice-kampioen van de Serie A zou een slordige 12 miljoen euro betalen voor Patricio.

Inacio laat weten dat de keeper van de club van Bas Dost onderweg is naar Italië. "De onderhandelingen zijn in volle gang en het lijkt allemaal goed te komen", aldus de technisch directeur. Patricio bereidt zich momenteel met Portugal voor op het WK in Rusland. 

Afgelopen jaar werd Ajax-goalie Onana meerdere malen gelinkt aan Napoli. De doelman zou volgens onder meer Voetbal International de wens hebben om deze zomer naar het buitenland te verkassen.

Ook Jeroen Zoet (PSV) is in het verleden gelinkt aan Napoli. De Italiaanse grootmacht is op zoek naar een nieuwe keeper, omdat Pepe Reina zijn loopbaan voortzet bij AC Milan.