'Kroatische doelman van 2m01 op weg naar Belgische topclub'

'Kroatische doelman van 2m01 op weg naar Belgische topclub'

29-05-2018 10:25
11

In navolging van Lovre Kalinic is er opnieuw een Kroatische doelman op weg naar de Jupiler Pro League. Diverse media in Kroatië melden dat de toekomst van de 21-jarige Karlo Letica in ons land ligt.

Letica is sinds december 2017 de eerste doelman van HNK Hadjuk Split, dat het afgelopen seizoen als derde eindigde. De keeper van 2m01 maakte veel indruk door in negentien competitieduels lieft tien keer de nul te houden. Hij wist zelfs één keer te scoren. Hadjuk Split lijkt hem na zijn doorbraak niet langer te kunnen houden.

De jeugdinternational heeft volgens de bronnen namelijk geen professioneel contract, maar slechts een soort stagecontract. Die verbintenis loopt in januari 2019 af, waarna hij gratis de deur uit zou kunnen lopen. De clubleiding van Hadjuk Split wil dit scenario absoluut vermijden en de zomermercato als laatste mogelijkheid aangrijpen om nog flink te cashen voor Letica. Een Belgische club, waarvan de naam niet bekend is, zou bereid zijn om twee tot drie miljoen euro op tafel te liggen.

Gezien het bedrag moet het om een topclub gaan en in dat licht lijkt Club Brugge de meest waarschijnlijke kandidaat, omdat de landskampioen een keepersprobleem heeft op te lossen.