Vanhaezebrouck wordt beschuldigd van valse belofte: “Ik zou spelen tegen Brugge

Vanhaezebrouck wordt beschuldigd van valse belofte: “Ik zou spelen tegen Brugge"

Gepubliceerd: dinsdag 29 mei 2018 om 08:54di 29-05-2018 om 08:54

De wegen van Henry Onyekuru en RSC Anderlecht scheiden. De aanvaller wil niet langer voor Hein Vanhaezebrouck spelen. In Het Laatste Nieuws beweert de Nigeriaan dat de trainer hem een valse belofte maakte.

In december viel Onyekuru geblesseerd uit. Sindsdien probeerde hij fit te geraken om het WK te halen. Uiteindelijk haalde hij de Nigeriaanse selectie niet en dat neemt hij Vanhaezebrouck duidelijk kwalijk.

Onyekuru ging bij zijn moederclub Everton revalideren. "Ik had goeie moed. Dokter Andy Williams, die een goeie naam heeft wat knieblessures betreft, zei me dat ik na zestien weken opnieuw fit zou zijn. Wel, ik wás inzetbaar, toen ik me net voor de Play-Offs bij Anderlecht meldde. Pfft", zucht de speler in Het Laatste Nieuws.

Vanhaezebrouck deed in de Play-Offs geen beroep op Onyekuru. Volgens de trainer had de aanvaller 'te veel schrik in duels'. Onyekuru kwam niet verder dan de beloften van paars-wit. "Omdat ik ritme miste", stelt Onyekuru. "Niet omdat ik angstig was. Waarom zou ik ook? De medische staf van Anderlecht had me gevraagd om na mijn terugkeer twee weken lang de knie te versterken met specifieke oefeningen. (grijnst) Ik heb er drie van gemaakt. En nóg mocht ik niet invallen."

Spelen tegen Brugge
"Tegen Charleroi was er een scout van de Nigeriaanse voetbalbond, maar toen konden we nog begrijpen dat ik niet tot de selectie behoorde. Voor Club één week later had ik wel garanties gekregen. Normaal gezien zou ik op zijn minst twintig minuten spelen. Na de opwarming kwam de assistent me zeggen dat ik mocht gaan douchen. (denkt na) Ik had Anderlecht nog kampioen kunnen maken ..."

Lees ookOnyekuru rekent af met Vanhaezebrouck: “Ik wilde bijtekenen bij Anderlecht”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws