UPDATE: 'Geen WK-selectie betekent goed nieuws voor Anderlecht'

UPDATE: 'Geen WK-selectie betekent goed nieuws voor Anderlecht'

05-06-2018 07:30
25

De kans is zeer groot dat Chancel Mbemba en Matz Sels volgend seizoen opnieuw voor Anderlecht spelen. Volgens Het Laatste Nieuws bereikte paars-wit een persoonlijk akkoord met de twee spelers. Volgens Het Nieuwsblad zijn er wel nog twee kapers op de kust.

Anderlecht en Sels waren er al een tijdje uit. De doelman speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor paars-wit. Nu maakt hij definitief de stap van Newcastle naar het Astridpark. In Brussel ligt een contract voor vijf seizoenen klaar.

Met Mbemba is Anderlecht er volgens Het Laatste Nieuws ook uit. De verdediger kan terugkeren naar Brussel. De entourage van de speler zou een akkoord bereikt hebben over een contract van vier seizoenen.

Newcastle doet nog een beetje moeilijk. Het wil graag tien miljoen euro ontvangen voor Mbemba en Sels samen. Anderlecht hoopt die prijs te drukken. Voor paars-wit is het daarom eigenlijk beter dan Sels niet meegaat naar het WK. Op die manier zakt de vraagprijs van de Engelsen.

Preud'homme - Venanzi
Volgens Het Nieuwsblad probeert Standard Mbemba nog voor de neus van Anderlecht weg te plukken. Michel Preud'homme en Bruno Venanzi hadden een gesprek met de verdediger. Mbemba zou gecharmeerd zijn door de babbel met de trainer en voorzitter van Standard.

Die bron meldt ook dat Club Brugge de strijd voor Mbemba nog niet volledig heeft opgegeven. Blauw-Zwart gooit Champions League-voetbal in de strijd om de Congolees te overtuigen om niet te kiezen voor het Astridpark.

Update 31/05, 08.05: Volgens Het Laatste Nieuws doet Luc Devroe er alles aan om de transfers van Matz Sels en Chancel Mbemba zo snel mogelijk rond te krijgen. De manager van Anderlecht heeft daar een goede reden voor. Hij wil zich zo snel mogelijk kunnen richten op offensieve versterkingen. De dossiers van Landry Dimata en Carlos Eduardo zitten in de pijplijn. 

Update 05/06, 07.30: Anderlecht onderhandelt nog altijd met Newcastle om Mbemba en Sels naar Brussel te halen. Volgens Sportwereld is het wel goed nieuws dat Sels niet mee mag naar het WK met België. Op die manier gaat de transferprijs van de doelman niet de hoogte in. Met Sels en Mbemba heeft Anderlecht al een persoonlijk akkoord.