Balotelli scoort bij rentree voor Italië, blunderende keeper helpt Frankrijk

Balotelli scoort bij rentree voor Italië, blunderende keeper helpt Frankrijk

28-05-2018 23:30

Italië heeft de oefeninterland tegen Saudi-Arabië moeiteloos weten te winnen. De debuterende bondscoach Roberto Mancini zag zijn mannen met 2-1 zegevieren en één van beide treffers kwam op naam van Mario Balotelli. Frankrijk won ondertussen eenvoudig van Ierland, dat een blunderende Colin Doyle tussen de palen had staan.

Jarenlang werd de veelbesproken Balotelli genegeerd door de bondscoaches van Italië, maar Mancini blijkt wél plaats te hebben voor de spits van OGC Nice. Die beschaamde het vertrouwen niet en zette de Azzurri op voorsprong in het Zwitserse Kybunpark. Hij kapte zijn tegenstander fraai uit en was trefzeker in de korte hoek. Nadat Balotelli was gewisseld, verdubbelde Andrea Belotti de score. Saudi-Arabië deed nog iets terug via Yahya Al Shehri, die defensief gepruts van Davide Zappacosta en Gianluigi Donnarumma afstrafte.

Frankrijk beleefde een gemakkelijke avond tegen Ierland (2-0) en lijkt in vorm te komen voor het WK. Bondscoach Didier Deschamps zag zeventien verschillende spelers aan het werk. Bij de eerste van zijn zes wissels stond de eindstand echter al op het scorebord, want dankzij een klungelende Doyle konden Les Bleus zichzelf aan een riante voorsprong helpen. Olivier Giroud maakte de openingstreffer, waarna Nabil Fekir de tweede en laatste Franse goal produceerde.

Lees ook: Portugal en Tunesië houden elkaar in evenwicht tijdens interessante oefenpot

Andere uitslagen:

Portugal - Tunesië 2-2

Turkije - Iran 2-1

Bosnië & Herzegovina - Montenegro 0-0