Portugal en Tunesië houden elkaar in evenwicht tijdens interessante oefenpot

28-05-2018 22:45

Tunesië, één van de tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK, heeft maandagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Portugal. De wedstrijd eindigde op 2-2.

De Portugezen kwamen tijdens de eerste helft op een 2-0 voorsprong dankzij een kopbal van André Silva en een prachtig afstandsschot van Joao Mario. Kort voor de rust kon Tunesië, waar Dylan Bronn (AA Gent) nog rust kreeg, milderen tot 2-1 via Anice Badri. De ex-speler van Excelsior Moeskroen scoorde na een knappe aanval.

Na de rust verdween het tempo uit de wedstrijd. Portugal bleef de betere ploeg, maar toch kon Tunesië halfweg de tweede helft de gelijkmaker afdwingen. Ben Youssef maakte van dichtbij de 2-2. De Rode Duivels spelen op 23 juni hun tweede groepswedstrijd tegen Tunesië. Portugal is volgende zaterdag de tegenstander voor de eerste oefenpot van onze nationale ploeg.