OFFICIEEL: Sevilla vindt nieuwe coach in eigen competitie, contract voor twee jaar

OFFICIEEL: Sevilla vindt nieuwe coach in eigen competitie, contract voor twee jaar

28-05-2018 21:19

Sevilla heeft in de persoon van Pablo Máchin een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Hij is de opvolger van Vincenzo Montella, die in april zijn ontslag kreeg in het Ramón Sánchez Pizjuán. Máchin komt over van Girona, dat hij de afgelopen vier seizoenen onder zijn hoede had.  

Vorig jaar promoveerde hij met Girona naar La Liga en het eerste jaar verliep uitstekend: de Catalanen eindigden op de tiende plek en die knappe prestatie is men in Sevilla niet ontgaan. Sinds het ontslag van Montella zochten Los Rojiblancos naar een geschikte vervanger en die hopen zij in de 43-jarige Spanjaard te hebben gevonden. Máchin tekent een contract voor twee seizoenen.

Met diens aanstelling is Sevilla alweer toe aan haar vijfde coach in twee jaar tijd. Montella leidde de club voor het eerst in haar bestaan naar de kwartfinales van de Champions League, waarin Bayern München een maatje te groot bleek. Als gevolg van de tegenvallende resultaten in competitieverband, besloot het bestuur toch te scheiden met de Italiaan. Sevilla eindigde uiteindelijk als zevende en daardoor stroomt zij in de tweede voorronde van de Europa League in.