Iniesta onthult geheim: 'Ik viel in een diepe put, voelde me leeg van binnen'

Iniesta onthult geheim: 'Ik viel in een diepe put, voelde me leeg van binnen'

28-05-2018 14:30
1

Andrés Iniesta kampte in de aanloop naar het WK van 2010 met een depressie. Dat onthult de Spaanse middenvelder, die Spanje aan de wereldtitel hielp met het winnende doelpunt in de finale tegen Nederland, maandag in gesprek met Cuatro.

Iniesta had het bijzonder moeilijk met de plotseling dood van zijn vriend en Espanyol-aanvoerder Dani Jarque en kampte met vijf opeenvolgende spierblessures. Maandag komt hij in een interview met de Spaanse televisiezender Cuatro naar buiten met zijn verhaal.

"Er gebeurden een hoop dingen tegelijkertijd en ik viel in een diepe put, ogenschijnlijk zonder uitweg", blikt Iniesta terug. "Ik weet nog dat ik thuis bij mijn ouders was met mijn vrouw, die toen nog mijn vriendin was. Ik vertelde hen dat ik iets nodig had, dat ik op deze manier niet meer verder kon. Toen zijn we naar het trainingscomplex van Barcelona gereden en hebben we met de dokter gesproken."

Iniesta, die onlangs na 22 jaar afscheid nam van FC Barcelona, kwam er uiteindelijk bovenop. "Ik voelde me leeg van binnen, maar dankzij de mensen om me heen en de specialisten is alles goed gekomen. Ik ben er sterker van geworden. Het leven heeft mij geleerd dat wanneer je in een dal zit, de mensen die écht om je geven opstaan. Opstaan en vechten, dat is ook het leven."