UPDATE: 'Simon leeft op sprankeltje hoop, duidelijkheid in Londen verwacht'

UPDATE: 'Simon leeft op sprankeltje hoop, duidelijkheid in Londen verwacht'

29-05-2018 07:25
6

AA Gent wil deze zomer graag Moses Simon verkopen voor een topbedrag. Een sterke prestatie op het WK kan de prijs flink de hoogte in jagen, maar dat zal niet gebeuren. 

De Nigeriaan sukkelt met de dij en zal niet meespelen op het grote toneel. "Moses heeft een blessure opgelopen en de medische staf verwacht dat hij drie tot vier weken out zal zijn”, vertelt bondscoach Gernot Rohr. "Hij zal dus niet deelnemen aan het WK. Iedereen is aangeslagen door de blessure van Moses. Hopelijk vallen er niet nog meer spelers uit. Moses blijft in de toekomst deel uitmaken van mijn plannen."

Nigeria speelt maandagavond al een oefeninterland, tegen Congo. Zaterdag staat er met Engeland een veel grotere uitdaging te wachten. Op het WK volgen dan Kroatië, IJsland en Argentinië. Volgende week wordt de officiële selectie bekendgemaakt.

Update 29/05, 07.25: De kans dat Simon het WK haalt is erg klein. Toch heeft de speler zelf nog een beetje hoop. Volgens Het Laatste Nieuws zou hij beweerd hebben "nog steeds te dromen van het WK". Een second opinion in Londen moet de hoop op een miraculeuze genezing alvast in leven houden.