Racing Genk en AA Gent kunnen kleppers loten in de voorrondes

Racing Genk en AA Gent kunnen kleppers loten in de voorrondes

28-05-2018 10:00
4

Racing Genk heeft zich als vijfde Belgische team geplaatst voor Europees voetbal. Het begint als allervroegste, in de tweede voorronde. Zowel Genk als AA Gent zijn reekshoofden, maar dat garandeert niet altijd een makkelijke tegenstander.

In de tweede voorronde heeft Racing Genk in principe niet veel te vrezen. Alle niet-reekshoofden zullen uit de zwakke eerste voorronde komen. Alleen Jagiellonia Bialystok, Aberdeen, Dynamo Brest en Djugårdens zijn al zeker potentiële tegenstander. Ook Glasgow Rangers is een mogelijke optie.

In de derde voorronde komen we onder meer Basaksehir tegen als niet-reekshoofd. De Turken bleken dit seizoen in de voorrondes van de Champions League nog te sterk voor Club Brugge en zijn dus absoluut te mijden. Ook een trip naar Nederland is mogelijk, want Vitesse Arnhem zal geen reekshoofd zijn.

In de Play-Offronde komen er met Burnley en RB Leipzig nog twee grote kleppers bij. Ook Feyenoord en Bordeaux zouden in die ronde aan bod kunnen komen. De status van reekshoofd is dus zeker nog geen garantie op de poulefase.