'Finale met verstrekkende gevolgen voor Karius: keeper ontvangt doodsbedreigingen'

'Finale met verstrekkende gevolgen voor Karius: keeper ontvangt doodsbedreigingen'

28-05-2018 07:38
11

Liverpool-doelman Loris Karius heeft zijn ongelukkige optreden tijdens de Champions League-finale moeten bekopen met doodsbedreigingen, meldt The Telegraph. De Duitse keeper heeft honderden berichten via social media binnengekregen van woedende Liverpool-supporters.

Zowel Karius als zijn naasten waren het lijdend voorwerp van alle haatberichten, die varieerden van "Ik maak je vriendin af" tot "Ik hoop dat je kinderen doodgaan aan kanker". De politie van Liverpool en de directe omgeving is op de hoogte van de incidenten. "Het korps neemt dit soort bedreigingen via social media bijzonder serieus. Elk mogelijk strafbaar feit zal onderzocht worden", laat een woordvoerder weten aan The Telegraph.

Karius speelde zaterdagavond tegen Real Madrid zijn eerste Champions League-finale, die echter uitliep op een regelrechte nachtmerrie. Eerst veroorzaakte de 24-jarige sluitpost een tegentreffer door de bal tegen de voet van Karim Benzema aan te gooien, vervolgens liet hij op knullige wijze een afstandsschot van Gareth Bale tussen zijn handen door glippen.