UPDATE: 'Club Brugge schakelt versnelling hoger voor gegeerd wild'

UPDATE: 'Club Brugge schakelt versnelling hoger voor gegeerd wild'

28-05-2018 19:40
34

Club Brugge zal snel zijn eerste zomertransfer afronden. De landskampioen haalt Mats Rits weg bij degradant KV Mechelen.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De laatste gesprekken over die transfer worden maandag nog gevoerd. De middenvelder kan een vierjarig contract ondertekenen bij Club, dat meer dan twee miljoen euro betaalt voor Rits. Het troeft daarmee RSC Anderlecht af, dat ook interesse toonde.

Bij Club Brugge moet Rits de doublure van zowel Ruud Vormer als Hans Vanaken worden. Hij zou ook in het plannetje van Ivan Leko passen, die graag een dynamische middenvelder met ervaring in zijn rangen heeft. Rits werd in 2013 door KV Mechelen terug naar België gehaald. Hij speelde uiteindelijk 166 duels voor Malinwa en scoorde zestien doelpunten.

De komst van Rits lijkt ook het einde van Jordy Clasie bij Blauw-Zwart te betekenen, die meer dan waarschijnlijk vertrekt bij Club Brugge.

Update 19.40: Volgens Het Laatste Nieuws wil Club Brugge snel werk maken van de komst van Rits. 'De transfer komt nu wel echt in een stroomversnelling. KV Mechelen en Club Brugge zitten vandaag samen om de laatste details te bespreken en hopen de overgang eerstdaags af te ronden', schrijft de krant.