'Mertens krijgt nieuwe rechtsback in steun: Napoli aast op Colombiaanse WK-ganger'

'Mertens krijgt nieuwe rechtsback in steun: Napoli aast op Colombiaanse WK-ganger'

27-05-2018 23:38

SSC Napoli heeft belangstelling voor Santiago Arias, meldt AreaNapoli 'exclusief'. De Serie A-club is voor volgend seizoen druk op zoek naar nieuwe spelers en Arias staat op de shortlist, als we het gerucht uit Italië mogen geloven.

Napoli wordt volgend seizoen getraind door Carlo Ancelotti en wil op ieder front meestrijden. Daar zijn versterkingen voor nodig. De Italiaanse topclub is in iedere linie op zoek naar spelers. Arias moet de defensie versterken. De Colombiaanse rechtsback van PSV wordt door Napoli gezien als mogelijk alternatief voor de rechtsback die er nu loopt: Elseid Hysaj.

Arias past in het profiel van Napoli: hij is snel, sterk en heeft een goed uithoudingsvermogen. Het contract van de Colombiaan bij PSV loopt nog een jaar door. Daardoor vangen de Eindhovenaren waarschijnlijk minder dan wanneer hij langer vast zou liggen. Naar verluidt wil PSV vijftien miljoen euro voor Arias hebben. De eerste contacten zijn volgens AreaNapoli al gelegd.

Arias is door zowel Italiaanse als Nederlandse media (Eindhovens Dagblad) ook al gelinkt aan Juventus, dat verregaande interesse in de PSV'er zou hebben. Volgens berichten van begin mei heeft de club nog geen officieel bod uit Italië ontvangen. Het is niet bekend of er inmiddels wel een aanbieding is neergelegd. Het is geen geheim dat Arias aast op een nieuw avontuur.