Je voelde aan alles dat Klopp met tegenzin aan het seizoen begon met Mignolet

"Je voelde aan alles dat Klopp met tegenzin aan het seizoen begon met Mignolet"

27-05-2018 20:35
4

Loris Karius was dé hoofdrolspeler in de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool (3-1). De Duitse doelman ging bij twee doelpunten pijnlijk in de fout. Peter Vandenbempt, die commentator was voor Proximus, vindt dat Jurgen Klopp de grote schuldige is in dit verhaal.

De manier waarop Klopp met Mignolet is omgegaan, vind ik niet correct. Ook al ben ik zoals veel voetballiefhebbers een fan van Klopp en de manier waarop hij zijn ploegen laat voetballen", verklaarde Vandenbempt op de website van Sporza. "Hij heeft vorig jaar al geprobeerd om die wissel door te voeren, maar moest dan tegen zijn zin teruggrijpen naar Mignolet. Vergeet niet dat hij Karius zelf gehaald heeft."

"Je voelde aan alles dat Klopp ook met tegenzin aan het seizoen begon met Mignolet in doel. Hij wachtte op het moment dat hij een foutje zou maken om ervan te profiteren. Maar wat ik nog het meest onrechtvaardig vind, is dat Karius de Champions League mocht spelen toen Mignolet nog de nummer 1 was, maar toen hij voor Karius koos er geen sprake meer was van roteren."

"Vergeet niet dat Mignolet toch een flink aandeel had in de CL-kwalificatie van Liverpool, met zijn penaltysave en enkele goeie reddingen tegen Hoffenheim. Wat dat betreft is het toch een klein beetje: eigen schuld, dikke bult", besloot de analist.