Coach sprak Karius als eerste na desastreuze finale: Ik verwijt hem niets

Coach sprak Karius als eerste na desastreuze finale: "Ik verwijt hem niets"

Gepubliceerd: zondag 27 mei 2018 om 20:00zo 27-05-2018 om 20:00

De Champions League-finale was één seconde voorbij, toen Loris Karius zich als een baksteen in het gras liet vallen. John Achterberg, de Nederlandse keeperstrainer van Liverpool, was de eerste die hem een arm om de schouder sloeg. Hij leeft mee met Karius.

"Kom op, Loris, je moet sterk blijven", herhaalt Achterberg in gesprek met het Algemeen Dagblad zijn boodschap aan de emotionele doelman. "This is life. Je moet verder. Verder viel er weinig te zeggen. Wat kan je zeggen? Je probeert hem op te beuren. Iedere speler maakt wel eens zo dag mee."

Het staflid van Liverpool spreekt van een 'tikkie' voor Karius. "Je kan het vergelijken met een speler die een beslissende strafschop mist. Dat is voor iedere voetballer vervelend." Over de mentale gesteldheid van de Duitser maakt Achterberg zich geen zorgen. "Ik stuur hem zeker een paar sms'en om te kijken hoe het gaat, maar dat had ik sowieso gedaan. Je wint en je verliest samen."

Achterberg kent Karius als een mentaal sterke keeper. "Hij zit normaal goed in zijn vel. Is 'comfortable'. Over vier weken beginnen we weer aan de voorbereiding. Hij moet zich erover heen zetten. En straks weer aan de bak. Dit was niet zijn eerste wedstrijd voor Liverpool. Hij heeft vaak genoeg laten zien dat hij een goede keeper is. Ik verwijt hem niets. Life goes on."

Plaats een reactie

ekakia +391
zondag 27 mei 2018 om 20:24
Bij Club Brugge heten ze wel meermaals een nieuwe doelman welkom.
Vind ik leuk
maandag 28 mei 2018 om 16:22
Klopp is een wereldcoach, 100% gelijk!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws