KRC Genk boekt simpele overwinning en pakt laatste Europese ticket

27-05-2018 19:52
6

KRC Genk heeft zich zondagavond verzekerd van het laatste Europese ticket. De Limburgers wonnen op eigen veld met 2-0 van Zulte Waregem na doelpunten van Ally Samatta en Jere Uronen.

De thuisploeg schoot meteen sterk uit de startblokken in de Luminus Arena. Leandro Trossard, die net zijn contract verlengde, liet zich meteen opmerken. Bij Zulte Waregem viel vooral Hamdi Harbaoui op. De Tunesiër pakte uit met enkele gevaarlijke tackles. Na een kwartier kreeg Genk de eerste grote kans van de wedstrijd. Malinovski werd vrijgespeeld op de rand van de zestien en kon vrij aanleggen. Zijn pegel zoefde net naast de paal van Sammy Bossut.

Genk duwde door en een paar minuten later lag de bal wel in het mandje. Trossard haalde uit na een knappe actie. Zijn schot ging voorlangs, maar Samatta stond op de goede plaats om binnen te tikken. De thuisploeg kon die verdiende voorsprong snel verdubbelen. Pozuelo bediende Uronen aan de linkerflank. De Finse speler omspeelde Bossut en schoot ijzig kalm tussen de paal en twee verdedigers.

De achterstand leidde tot veel frustraties bij Zulte Waregem, dat voor de pauze wel nog een uitstekende kans kreeg om te milderen. De kopbal van Marvin Baudry werd echter gepakt door Danny Vukovic. De rebound van Nill De Pauw geraakt niet voorbij de vele verdedigers. Aan de overkant kreeg Samatta nog een uitgelezen kans om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar de aanvaller besloot onbesuisd naast.

De thuisploeg kwam opnieuw uitstekend uit de kleedkamers na de rust. Genk heerste in de tweede helft, maar een derde doelpunt kwam er niet. Trossard, Pozuelo en Malinovski kregen goede kansen, maar Bossut hield zijn netten schoon na de rust. De Genkse supporters konden de hele tweede helft vieren, want hun ploeg versierde het laaste Europese ticket.