Martinez in bescherming genomen na WK-heisa: Dat is natuurlijk onzin

Martinez in bescherming genomen na WK-heisa: "Dat is natuurlijk onzin"

27-05-2018 16:30
2

Het is inmiddels al een weekje bekend: Radja Nainggolan gaat niet naar het WK. Jacques Sys van De Zondag vraagt zich af waar al de heisa over die beslissing vandaan komt.

Sys kan de beslissing zelf wel degelijk begrijpen."Bij alle vaak ongenuanceerde kreten ontstaat de indruk dat Radja Nainggolan een noodzakelijke schakel is op weg naar succes in Rusland. Alsof hij de status heeft van Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Dat is natuurlijk onzin. Net zoals het onwaarschijnlijk lijkt dat een trainer een speler niet oproept van wie hij denkt dat hij zijn ploeg sterker maakt. Tenzij er sprake is van een diepe haat. Daar gaan we niet vanuit."

De levensstijl van Nainggolan heeft wel een invloed gehad. "Van Roberto Martfnez mag je verwachten dat hij in eer en geweten beslist. Natuurlijk is de Spanjaard geen fan van Noinggolan. Of beter van diens levenswandel. Maar hij heeft bijvoorbeeld ook wel eens moeite met Kevin De Bruyne die al een keer of twee openlijk zijn mening gaf over de naar zijn mening onduidelijke tactiek. Martinez vindt dat dit soort zaken binnenskamers moeten blijven.

De kwaliteiten van Nainggolan zijn nochtans evident. "Uiteraard is Radja Nainggolan een uitstekende voetballer. Het is geen toeval dat zowat alle toptrainers hem willen. Het heeft vooral te maken met zijn systeem. De Spanjaard wil binnen zijn manier van voetballen dat de verdedigende middenvelder, de nummer zes, voor de defensie staat en niet constant inschuift. Binnen die denkwijze is Axel Witsel de geknipte man."