Ik heb nog altijd spijt van mijn vertrek bij Club Brugge

"Ik heb nog altijd spijt van mijn vertrek bij Club Brugge"

Gepubliceerd: zondag 27 mei 2018 om 16:15zo 27-05-2018 om 16:15

De Zondag brengt Club Brugge-icoon Henk Houwaart nog eens in de belangstelling. De Nederlander was jarenlang actief als speler en coach in België. Hij was zelfs mee verantwoordelijk voor de aanstelling van Ernst Happel bij Club.

Happel staat bekend als één van de succesvolste trainers ooit bij Club Brugge. In 1978 haalde hij zelfs de finale van Europacup I. Happel kwam er op aanraden van Houwaart. "Ja, dat was in 1974. Club zat diep toen, sportief en financieel. Ik zei voorzitter André De Clerck dat hij Happel moest pakken. Ernst is de beste trainer ooit, ik blijf daarbij. Voetbal spelen, kein gelul, zei hij altijd", klinkt het in De Zondag. 

"Helaas ben ik een jaar later vertrokken bij Club. Ik heb daar nog altijd spijt van. Ik heb de succesjaren niet meegemaakt. Maar ik kon voor mooi geld verkocht worden aan Antwerp, dus ik moest weg. Happel was daar trouwens kwaad om."

Als trainer kon hij dat wel goed maken. "We speelden kampioen, wonnen de beker, maakten memorabele Europese wedstrijden mee. Weet je nog tegen Dortmund? Daar 3-0 verliezen, thuis 5-0 winnen. Dat was een geweldige groep. Na elke training trokken we het spelershome in om een pintje te pakken. Ik werd meteen aanvaard. Ik wou ook zelf meteen vrienden maken, want goed leven kun je alleen als je vrienden hebt. Ook vandaag nog krijg ik jaarlijks twee abonnementen van de voorzitter. Ik ben daar heel dankbaar voor."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws