Martinez reageert eindelijk op Nainggolan-heisa: ''Je selecteert geen namen''

Martinez reageert eindelijk op Nainggolan-heisa: ''Je selecteert geen namen''

27-05-2018 14:20
21

Roberto Martinez maakte zich door het hele land impopulair door Radja Nainggolan buiten zijn voorlopige selectie van 28 spelers te laten. De bondscoach komt, nu de storm iets is gaan liggen, terug op deze veelbesproken niet-selectie.

Martinez zegt dat het nou eenmaal onderdeel van zijn job is om moeilijke knopen door te hakken. ''Je moet met trainers praten, de mensen die elke dag met de spelers werken. En je moet ze uiteindelijk ook de rol kunnen geven die ze in de nationale ploeg kunnen vervullen. Je selecteert geen namen, maar Duivels die als spelers zullen kunnen presteren. Je weet dat sommige beslissingen je niet populair zullen maken. Daarom heb je deze taak als bondscoach'', zegt hij in gesprek met Proximus Sports.

Hij benadrukt dat selecties niet op basis van naam worden gemaakt. ''Het zou gemakkelijk zijn geweest als ik de 23 namen had genoemd die iedereen verwachtte. Maar dan zouden we op het WK niet kunnen presteren zoals we willen. Je beslist op basis van wat een speler kan presteren in de nationale ploeg, voor de rollen die je nodig hebt binnen de groep.'' Martinez liet bij zijn persconferentie hij Nainggolan geen belangrijke rol bij de Rode Duivels kon geven.

Overigens wilde Martinez niet oordelen over de reacties op de niet-selectie van Nainggolan overdreven waren. ''Het is mijn taak om het team voor te bereiden op het WK. We leven in een democratie, iedereen heeft recht op een mening. En iedereen mag die ook uitdrukken. Dat is nu eenmaal onze moderne cultuur. De emotie en de passie van de supporters vind ik wel heel positief, want de mensen geven om de Rode Duivels en ons team'', besluit Martinez.