Ronaldo reageert: 'Misschien niet moeten doen, maar er gaat echt wat gebeuren'

Ronaldo reageert: 'Misschien niet moeten doen, maar er gaat echt wat gebeuren'

27-05-2018 09:49
4

Cristiano Ronaldo wekte kort na afloop van de Champions League-finale verbazing met enkele uitspraken tijdens een interview. De Portugees leek te zinspelen op een vertrek bij Real Madrid. Hij geeft nu aan dat hij dat wellicht niet had moeten doen.

"Het was mooi om voor Real Madrid te spelen", liet Ronaldo weten. "De komende dagen laat ik het de fans weten. De toekomst is even niet belangrijk, we moeten nu genieten", voegde hij daar aan toe. Zijn uitspraken gingen meteen de hele wereld over, waarna de aanvaller daar later weer mee werd geconfronteerd. "Ik ben eerlijk geweest, misschien had ik dat niet moeten doen…", stelt hij in Spaanse media.

"Het leidt de aandacht af van een geweldig en historisch moment, dat we drie keer op rij de Champions League winnen", aldus Ronaldo, die desondanks geen spijt heeft. "Er gaat echt wat gebeuren. Het was niet het goede moment, maar ik was slechts eerlijk. Ik zal komende week het een en ander vertellen. Dat moet ook wel, mijn fans hebben me altijd gesteund en zitten in mijn hart."

Ronaldo baalt een beetje van de ophef, al heeft hij die zelf veroorzaakt. "Het is misschien ook wel wat uit de context gehaald. Er wordt nu een storm gecreëerd, terwijl dat helemaal niet nodig is. Als een goede professional, en dat ben ik, ga ik om de tafel met voorzitter Florentino Perez."

De 33-jarige sterspeler ligt tot medio 2021 vast in Madrid. Perez en coach Zinedine Zidane houden geen rekening met een vertrek van Ronaldo.