Steun voor Ramos na uitschakelen Salah: 'Hij verdedigde erg goed bij dat moment'

Steun voor Ramos na uitschakelen Salah: 'Hij verdedigde erg goed bij dat moment'

27-05-2018 09:30
9

De judo-actie van Sergio Ramos ten opzichte van Mohamed Salah in de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool houdt de gemoederen bezig. Frank Lampard en Rio Ferdinand geloven niet dat er sprake is van kwaadwilligheid.

Salah moest zich na een half uur laten vervangen, nadat hij niet uit de greep van Ramos wist te geraken. Het verlies van de sterspeler bleek voor Liverpool een kantelpunt. "Nee, ik denk niet dat het een bewuste actie was. Hij zit er dicht op, zoals iedere verdediger dat hoort te doen en soms raken armen met elkaar verstrengeld. Het is eerder ongelukkig", zegt Lampard bij BT Sport.

Op beelden was te zien dat Ramos lachend met de grensrechter stond te praten op het moment dat Salah gewisseld werd. Ferdinand wilde geen verband leggen. "Volgens mij was het niet zijn bedoeling hem pijn te doen. Ramos verdedigde bij dat moment erg goed."

De aanvoerder van Real reageerde op Twitter op het uitvallen van Salah. 'In het voetbal zijn er naast de meest prachtige ook de meest bittere tijden. Boven alles zijn we collega's. Een spoedig herstel, Mo Salah', schreef Ramos, die zich ook negatief liet gelden met een flinke beuk aan Loris Karius.