Levensstijl kostte Club-icoon job bij Anderlecht: ''Ik was gescheiden''

Levensstijl kostte Club-icoon job bij Anderlecht: ''Ik was gescheiden''

Gepubliceerd: zondag 27 mei 2018 om 08:41zo 27-05-2018 om 08:41

Henk Houwaart was van 1984 tot 1989 coach van Club Brugge. De Nederlander beschouwt die periode als de moosite uit zijn loopbaan. Houwaart was echter serieus in beeld als trainer van aartsrivaal Anderlecht.

Houwaart omschrijft zichzelf als een levensgenieter en de ex-trainer van Club denkt dat zijn levensstijl in zijn gloriedagen hem de job bij Anderlecht heeft gekost. ''Ik zat bij de laatste drie kandidaten. Maar Constant (Vanden Stock, toen voorzitter van Anderlecht, red) vond mij maar een boefie. Ik was gescheiden, stel je voor. Dat paste niet op Anderlecht'', onthult Houwaart in De Zondag.

De inmiddels gepensioneerde oefenmeester denkt overigens nog met heel veel plezier terug aan zijn vijf jaar bij Blauw-Zwart. ''We speelden kampioen, wonnen de beker, maakten memorabele Europese wedstrijden mee. Weet je nog tegen Dortmund? Daar 3-0 verliezen, thuis 5-0 winnen. Dat was een geweldige groep. Na elke training trokken we het spelershome in om een pintje te pakken'', klinkt het.

In het seizoen 1987/1988 bereikte Club dankzij een memorabele campagne de halve finale van de UEFA-beker. Het Spaanse Espanyol hield de Bruggelingen echter uit de finale. Houwaart beschouwt dat nog altijd als zijn grootste ontgoocheling. ''Ik blijf erbij: is Jan (Ceulemans, red) niet geschorst in de terugwedstrijd tegen Espanyol, dan spelen wij de Europese finale. Zelfs met tien man hielden we stand tot de laatste minuut van de verlengingen'', besluit hij.


Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws