Karius kapot van blunders: 'Ik heb iedereen laten vallen, dit doet heel veel pijn'

Karius kapot van blunders: 'Ik heb iedereen laten vallen, dit doet heel veel pijn'

27-05-2018 07:40
9

Loris Karius heeft zich verontschuldigd voor zijn blunders in de Champions League-finale tegen Real Madrid. De doelman van Liverpool deed dat zowel tegenover de fans van The Reds op de tribunes als in de kleedkamer tegenover zijn teamgenoten.

"Ik baal verschrikkelijk, zeker ook voor mijn teamgenoten. Door mij hebben zij deze finale verloren. Ze deden er alles aan om me op te peppen, maar er was vooral veel verdriet. Ik kan niks anders dan zeggen dat het me spijt. We hebben verloren door mijn fouten. Sorry... Sorry voor iedereen", laat de aangeslagen 24-jarige Duitser na afloop weten aan TalkSport.

De doelman ging twee keer gruwelijk in de fout. Hij wilde kort na rust de bal naar een ploeggenoot gooien, maar raakte het uitgestoken been van Karim Benzema. De bal rolde daardoor het doel in. In de slotfase liet Karius een schot van grote afstand van Gareth Bale door zijn vingers glippen.

Na afloop stond Karius als verdoofd in de mixed-zone. "Ik voel nu niets, eigenlijk. Door mij hebben we deze finale verloren", herhaalde hij. "Als ik terug kon gaan in de tijd, dan zou ik dat meteen doen. Ik heb iedereen laten vallen: mijn team, de fans, de hele club. Dit doet heel veel pijn, maar dat is het leven van een keeper. Ik moet me weer oprichten, al zal dat wel even duren."

"Ik vind het zo erg voor hem", zegt trainer Jürgen Klopp over zijn landgenoot. "Hij heeft een geweldig seizoen gespeeld. Dit wens je je ergste vijand nog niet toe. Bizar, dit is heel, heel zwaar."

Bekijk ook: Huilende Karius biedt excuses aan aan Liverpool-fans na keepersblunders