Real Madrid pakt derde Champions League op rij na bizarre tweede helft

26-05-2018 22:39
5

Real Madrid heeft voor de derde keer op rij beslag gelegd op de Champions League. Liverpool kon een helft lang meekomen met De Koninklijke, maar werd in een knotsgekke tweede helft afgetroefd door de Spanjaarden, mede door twee keepersfouten van Loris Karius: 3-1.

Liverpool, met Simon Mignolet op de bank, startte explosief en deelde in de openingsfase de lakens uit. Real kon daar in eerste instantie weinig tegenover stellen en kwam er maar weinig aan te pas. Verder dan een schot van Cristiano Ronaldo kwamen de Madrilenen niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Liverpool. Roberto Firmino zag zijn schot geblokt worden door Sergio Ramos en de rebound van Trent Alexander-Arnold werd knap gepareerd door Keylor Navas.

Blessures Salah en Carvajal
De schrik zat er bij Liverpool na 25 minuten goed in toen Mohamed Salah verkeerd terechtkwam na een duel met Ramos. De Egyptische sterspeler leek door te kunnen, maar moest een minuut later noodgedwongen gewisseld worden vanwege een blessure aan zijn schouder. Hij verliet huilend het veld. Een paar minuten later moest ook Carvajal gewisseld worden door Zidane. De Spanjaard kwam verkeerd terecht en verliet het veld, net als Salah, in tranen.

Liverpool leek even van de leg door de wissel van hun sterspeler en juist in die periode werd Real sterker. De Madrilenen leken een paar minuten voor de rust op 1-0 te komen, maar de goal van Karim Benzema werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ronaldo kopte op de vuisten van Karius, maar stond in buitenspelpositie. Beide ploegen zochten met een 0-0 tussenstand de kleedkamer op.

Twee blunders Karius
De tweede helft kreeg een dikke tien als cijfer. Nadat Isco namens Real de lat raakte, kwam De Koninklijke op voorsprong door een merkwaardige keepersblunder van Loris Karius, die de bal zomaar tegen de voeten van Karim Benzema gooide. Nadien rolde de 1-0 binnen

Het antwoord van Liverpool kwam al een paar minuten later. Een corner van Dejan Lovren werd verlengd en van dichtbij binnengetikt door Sadio Mané, die tot dat moment zijn stempel niet op de wedstrijd kon drukken: 1-1. Het inbrengen van Gareth Bale bleek een gouden zet van Zidane, want 122 seconden na zijn invalbeurt zette hij Real op 2-1 met een omhaal, die vergelijkbaar is met de goal van Ronaldo in de kwartfinale tegen Juventus.

Liverpool zette aan en was via Mané nog twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar de Senegalees had pech en raakte twee keer de paal. Bale besliste de wedstrijd een paar minuten voor tijd met een afstandsknal, maar werd daarbij geholpen door Karius, die wederom flink blunderde. Vanaf dat moment wist Liverpool dat de strijd gestreden was.