Oranje-debuut lonkt voor Vormer: Ik dacht: die kans komt niet meer

Oranje-debuut lonkt voor Vormer: "Ik dacht: die kans komt niet meer"

26-05-2018 20:32
1

Eigenlijk had hij het niet meer verwacht, een oproep voor Oranje. Een paar maanden geleden nog zei Ruud Vormer (dat het Nederlands elftal 'een gesloten boek' was. Binnenkort kan de publiekslieveling van Club Brugge alsnog zijn debuut maken. 

Dat bondscoach Ronald Koeman hem na een sterk seizoen selecteerde, snapt Vormer wel. "Ik heb een goed seizoen gedraaid denk ik en dat wordt nu beloond. Ik ben er heel blij mee", aldus de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad

Opvallend genoeg zei Vormer eerder dit jaar nog dat hij nergens meer op rekende. "Daarom heb ik in een interview ook gezegd: pak de jongere garde maar. Daar stond ik ook achter, want ik dacht: die kans komt niet meer. Maar je ziet hoe het kan gaan in de voetballerij. Toen de trainer me belde, dacht ik: knop om en gaan. Het is voor je land. Dat is een hele eer."

Vormer denkt dat het een voordeel is dat Koeman hem goed kent. "Ik heb twee jaar met Koeman gewerkt bij Feyenoord. Ik heb altijd een goede band met hem gehad. Alleen speelde ik niet, daarom ben ik weggegaan. Misschien heeft het wel goed uitgepakt voor me. De trainer maakte een keuze voor het middenveld en dat waren andere spelers dan ik. Dan moet je daarmee mee leren leven en door blijven gaan. Dat wordt nu allemaal beloond."