Fulham promoveert, ondanks rood voor Odoi, naar de Premier League

Fulham promoveert, ondanks rood voor Odoi, naar de Premier League

Gepubliceerd: zaterdag 26 mei 2018 om 19:55za 26-05-2018 om 19:55

Fulham keert komend seizoen terug in de Premier League. In een matige, maar spannende finale van de play-offs waren The Cottagers zaterdag met 1-0 te sterk voor Aston Villa. 

In de 23e minuut van het duel op een bomvol Wembley viel de beslissing. Supertalent Ryan Sessegon verstuurde een heerlijke steekpass en aanvoerder Tom Cairney schoot koeltjes binnen.  

Fulham mocht kort na de pauze van geluk spreken dat rechtsback Ryan Fredericks geen directe rode kaart kreeg. Hij ging héél hard door op een speler van Villa. De scheidsrechter van dienst miste het incident.

In de laatste twintig minuten van de finale moest Fulham het alsnog zien te redden met tien man. Verdediger Denis Odoi kreeg zijn tweede gele kaart. Het Villa van manager Steve Bruce drong in de slotfase aan, maar de gelijkmaker viel niet meer. 

Fulham keert na een afwezigheid van vier jaar terug in de Premier League. De promotie levert de club uit Londen zo'n 180 miljoen euro, werd deze week uitgerekend. Eerder promoveerden Wolverhampton Wanderers en Cardiff City naar de Premier League. Stoke City, West Bromwich Albion en Swansea City degradeerden naar het tweede niveau. 

Plaats een reactie

zaterdag 26 mei 2018 om 20:44
Fulham uit tweede klasse heeft GROTER budget dan RSCA BRUGGE en STANDARD SAMEN !!
Enkel als bonus hé 😳😳
[Reactie gewijzigd op zaterdag 26 mei 2018 om 20:48]
Vind ik leuk
User251 +1503
zaterdag 26 mei 2018 om 20:47
Spelen dan ook in Engeland he, die tv rechten alleen al lever veel veel meer op.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws