Racing Genk en Zulte Waregem spelen zondag voor torenhoge inzet

Racing Genk en Zulte Waregem spelen zondag voor torenhoge inzet

26-05-2018 16:00

Racing Genk en Zulte Waregem spelen zondag nog voor een Europees ticket. Daar is natuurlijk heel wat geld mee gemoeid. Wie zich kan plaatsen voor de Europa League verdient sowieso al 2,6 miljoen euro.

In de voorrondes valt er weinig of niets te verdienen: de magere premie die de clubs daarvoor krijgen denk vaak zelfs de reiskosten niet eens. In de poulefase rinkelt de kassa wél. Deelname is al goed voor 2,6 miljoen euro. Een zege levert dan nog 360.000 euro op. Dit zijn wel de premies van vorig seizoen, de kans bestaat dat die nog stijgen.

Vorig seizoen kon Genk in ieder geval heel wat verdienen in Europa. De kwartfinale in de Europa League leverde toch niet minder dan 7,8 miljoen euro op, genoeg om het jaarlijkse tekort al zonder transfers te compenseren. Het valt echter in het niets bij de 25 miljoen euro die Club Brugge krijgt om te starten in de Champions League.

Wie zondagavond wint is evenwel lang niet zeker van een plaatsje in de poules. Zeker in de laatste voorronde zitten er heel wat addertjes onder het gras. Zo staan onder meer Burnley en Leipzig in het rijtje van niet-reekshoofden.