Zonder hem was ik twee keer kampioen geworden met AA Gent

"Zonder hem was ik twee keer kampioen geworden met AA Gent"

26-05-2018 15:30
14

Hein Vanhaezebrouck moet volgend seizoen uit zijn pijp komen bij Anderlecht. Nog een derde plaats zal absoluut niet door de beugel kunnen bij de fans. Vanhaezebrouck mocht in zijn loopbaan nog maar één landstitel vieren, maar dat hadden er twee kunnen zijn.

'Als de voorzitter dat jaar Boussoufa niet had gehaald, waren we twee keer op rij kampioen geworden', zou Vanhaezebrouck gezegd hebben in besloten kring. Hij ontkent dat in ieder geval niet, maar benadrukt dat het niet aan de speler zelf lag.

"Het probleem was niet Boussoufa - ik denk niet dat ik in die twintig jaar een speler heb gehad met meer kwaliteiten dan Bous. En ik kon voorzitter De Witte eigenlijk wel volgen, als hij iemand erbij wilde omdat we iets te nauw zaten met onze kern. Alleen, moet je iemand als Mbark Boussoufa halen?", vraagt hij zich af in Het Laatste Nieuws.

Door de komst van Boussoufa sloop er meer en meer twijfel binnen de spelersgroep. "Het was niet meer hetzelfde, je voelde dat. Er was twijfel geslopen in de groep, door de komst van Bous. Spelers vreesden voor hun plek, de kleedkamer was niet gewend om om te gaan met spelers van die allure."