'Antwerp-man krijgt deugddoend telefoontje na sterk seizoen: weer international'

'Antwerp-man krijgt deugddoend telefoontje na sterk seizoen: weer international'

Gepubliceerd: zaterdag 26 mei 2018 om 14:07za 26-05-2018 om 14:07

Sinan Bolat heeft heuglijk nieuws gekregen. De doelman van Royal Antwerp FC zou voor het eerst in vijf jaar tijd opnieuw opgeroepen worden voor de nationale ploeg van Turkije, weet Gazet van Antwerpen.

De krant meldt dat Bolat zaterdagmiddag een telefoontje ontvangen heeft van Mircea Lucescu, de bondscoach van de Turken. Het is de eerste keer dat de Oekraïner aan de Turkse Belg denkt. Overigens stond Bolat in eerste instantie niet op het lijstje van de ervaren trainer.

De Turkse bond bracht vrijdag namelijk al een selectie naar buiten voor de oefeninterlands met Iran, Tunesië (WK-tegenstander van onze Rode Duivels) en Rusland. In die lijst prijkten de namen van vier doelmannen, maar Bolat stond daar niet bij. Het lijkt waarschijnlijk dat één van zijn concurrenten moet afhaken.

Bolat kwam in totaal zes keer uit voor zijn land van herkomst, al dateert de laatste keer dus van 31 mei 2013. Haast dag op dag vijf jaar later kan de Antwerp-keeper dus zijn wederoptreden maken. Dit seizoen presteerde hij erg sterk, met onder meer veertien clean sheets.

Poll

Wie vind jij de beste doelman van het seizoen?

(1308 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws