Je mag gerust stellen dat zij boven alles en iedereen uitstaken in Play-Off 2

"Je mag gerust stellen dat zij boven alles en iedereen uitstaken in Play-Off 2"

26-05-2018 12:40
1

Philippe Clement kan KRC Genk op de valreep toch nog een Europees ticket bezorgen. Dan moeten de Limburgers zich zondag wel voorbij sv Zulte Waregem knokken in de Luminus Arena. Clement waarschuwt voor de opponent.

"Ik weet niet of we onszelf favoriet mogen noemen", maakt de trainer van Genk een bedenking op de clubwebsite. "De vergelijking is moeilijk te maken. Zulte Waregem had zomaar in Play-Off 1 kunnen spelen, zeker als je hun parcours na de winterstop bekijkt. Je mag rustig stellen dat zij boven alles en iedereen uitstaken in Play-Off 2." Essevee won negen van haar voorbije elf wedstrijden, de andere twee speelde het gelijk.

"Het wordt dus zeker een pittige match", bevestigt Clement. "Voor alle supporters is het in elk geval mooi dat je twee ploegen hebt die aanvallend voetbal willen brengen en die allebei voor de overwinning gaan. Ik verwacht dan ook een mooie partij. De intensiteit in Play-Off 2 mag dan wel iets lager liggen, veel verschil maakt dat niet. In elk geval speelt het thuisvoordeel natuurlijk ook mee."

Talent koppelen aan scherpte
Waar ligt de sleutel dan voor Genk? "Wij hebben misschien meer talent in de ploeg, maar dat is er ook bij Zulte Waregem", nuanceert Clement meteen. "Kijk maar naar hun aanvallend compartiment. Alleen al in Play-Off 2 scoren ze 35 keer met als exponent Harboui. Om van Bongonda, Olayinka, Kaya en De Pauw maar te zwijgen. Die hebben toch allemaal heel wat métier en ervaring. Ons kleine surplus aan talent omzetten in efficiëntie zal dan ook superbelangrijk worden."

No Poll