Bankzitter Mignolet laat zich uit over toekomst: Ik ben geen Calimero

Bankzitter Mignolet laat zich uit over toekomst: "Ik ben geen Calimero"

26-05-2018 11:33
1

Simon Mignolet speelt zaterdagavond met Liverpool de CL-finale tegen Real Madrid. De doelman zal echter vanop de bank moeten toekijken. Een basisplek zit er voor hem niet meer in bij The Reds. Twijfelt hij daardoor ook over zijn toekomst bij de club?

"Ik heb nog drie jaar contract en ben dus nog drie jaar Liverpool-speler. Op dit moment ben ik niet met mijn toekomst bezig. De Champions League-finale en het WK tellen nu", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Op de bank wil hij echter niet te lang meer zitten. "Natuurlijk, ik ben dertig jaar. De periode op de bank heeft al veel te lang geduurd en moet niet veel langer duren. Het weegt intussen zwaar op me, omdat ik het niet gewoon ben en me er niet kan bij neerleggen. Dat zit niet in me. Maar ik kan natuurlijk ook weer bij Liverpool tussen de palen geraken."

Ondanks zijn bankzittersstatuut, blijft de doelman een echte teamspeler. "Onlangs kreeg ik de vraag: 'Zou je blij zijn als je de Champions League en het WK wint zonder één minuut te spelen?'. Dat is een domme vraag, hé! Ik ben niet rancuneus of egoïstisch, ik heet niet Calimero", besluit hij.