Vanhaezebrouck verdedigt bekritiseerde Kums: Hij is zéér belangrijk voor RSCA

Vanhaezebrouck verdedigt bekritiseerde Kums: "Hij is zéér belangrijk voor RSCA"

26-05-2018 10:35
9

RSC Anderlecht kondigde afgelopen zomer de terugkeer van verloren zoon Sven Kums aan. De middenvelder moest dé nieuwe patron van Anderlecht gaan worden. Een bijzonder groot succes werd dat nog niet. Maar volgens Hein Vanhaezebrouck is de kritiek overdreven.

"Sven heeft met mij bijna alles gespeeld. Trebel is óók ontzettend belangrijk, maar Adrien komt maar aan 60% van de wedstrijden - wegens schorsingen, blessures... Als ik de analyse van mijn middenveld maak, stel ik vast dat het duo Kums en Trebel de meeste punten opleverde", zegt hij.

"Kums met Gerkens, Kums met Dendoncker, Kums met Lokonga... - allemaal combinaties die soms niet eens de helft van het rendement van Kums en Trebel haalden", aldus Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

"Sven heeft geen topjaar achter de rug - zijn passingpercentage, en dan vooral zijn aantal 'decisive passes', is in het verleden hoger geweest. Maar ik vind dat de mensen overdrijven - hij is zéér belangrijk voor Anderlecht. Want als Sven niét meedeed, hebben we nagenoeg altijd verloren", aldus de coach.