'Een smaakmaker die heel dichtbij het niveau van Messi en Ronaldo komt

"'Een smaakmaker die heel dichtbij het niveau van Messi en Ronaldo komt"

Gepubliceerd: zaterdag 26 mei 2018 om 08:56za 26-05-2018 om 08:56

Ryan Babel verheugt zich op de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool, de club waar hij tussen 2007 en 2011 actief was. De aanvaller gelooft in Kiev in een stunt van de ploeg van manager Jürgen Klopp.

"Los van het feit dat Liverpool heel veel individuele kwaliteit heeft, deed de ploeg dit jaar veel ervaring op tegen allerlei clubs met verschillende speelstijlen", zegt Babel in De Telegraaf. "Hopelijk hebben ze veel lering getrokken uit de duels met Manchester City en AS Roma en Real Madrid tot op het bot geanalyseerd. Ik ga ervan uit dat de staf zijn huiswerk heeft gedaan. Dus ja, ik geloof in een stunt."

Babel is desondanks op zijn hoede voor Real. "Ze kunnen je het gevoel geven dat je de wedstrijd controleert en dat je ze in de hoek hebt gedreven. Maar dan kunnen ze uit het niets toeslaan en je op achterstand zetten. Vraag dat maar aan Bayern München dat over twee wedstrijden de betere ploeg was, dominant was en beter voetbalde. Maar één foutje en de bal ligt erin."

De Nederlander weet dat alle ogen aan Liverpool-zijde op Mohamed Salah zijn gericht. "Ik denk dat geen enkele speler de afgelopen jaren het niveau Messi en Ronaldo heeft aangetikt. Mo is een smaakmaker die heel dichtbij komt. Het is leuk dat hij de voetbalwereld even in verwarring brengt. Hij is zeker in Engeland het gesprek van de dag."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws