De Condé doet zijn plannetje uit de doeken: Twee tot drie spelers meer

De Condé doet zijn plannetje uit de doeken: "Twee tot drie spelers meer"

26-05-2018 08:15
2

Racing Genk staat voor een levensbelangrijke clash met Zulte Waregem. Een Europees ticket staat op het spel, en dat heeft ook gevolgen voor de spelerskern.

Wel of geen Europees voetbal maakt een verschil, zo weet ook technisch directeur Dimitri De Condé. "Als club willen we er ook zo vaak mogelijk bij zijn in Europa. Dat het de voorbereiding op volgend seizoen beïnvloedt, nemen we er graag bij. Net zoals de eventueel drukke kalender in augustus. Het gevolg is wel dat we in het Europese scenario twee tot drie spelers meer zullen opnemen in onze selectie", klinkt het in Het Belang Van Limburg.

Mét Europees voetbal is er uiteraard een bredere kern nodig. "Het theoretische plaatje is 24 veldspelers en 3 keepers zonder Europees voetbal en 26 of 27+3 mét Europa League. We pinnen ons niet vast op dat aantal, maar het is wel een richtpunt."

De Condé benadrukt wel dat de huidige dossiers niet beïnvloed worden door Europees voetbal. "Kwalitatief hangt de samenstelling van de kern niét af van het Europees ticket: de spelers die we nog op het oog hebben, willen ook komen als we niet Europees spelen. Ook bij de huidige spelers is het op zich geen breekpunt om al dan niet te blijven."