Vanhaezebrouck spreekt klare taal: Duidelijk beter dan Club Brugge

Vanhaezebrouck spreekt klare taal: "Duidelijk beter dan Club Brugge"

26-05-2018 07:36
29

Hein Vanhaezebrouck heeft in zijn eerste seizoen bij Anderlecht niet voor een titel kunnen zorgen. Anderlecht strandde op de derde plaats... al was het de kampioen wel meer dan waard.

Club werd kampioen met amper 12 op 30 in de Play-Offs. Anderlecht had dus nog een unieke kans op de titel. "Met 19 op 30 waren wij kampioen geweest. En het hád gekund. De twee wedstrijden tegen Standard moeten wij altijd winnen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Misschien nemen we tegen Gent een punt of zelfs meer als Morioka bij 0-1 die enorme kans niet op de paal trapt, maar ik ben eerlijk: Gent had toen veel
meer kansen. Maar ín en thuis tegen Standard... En als wij Standard kloppen, denk ik niet dat Club diezelfde avond gaat winnen in Charleroi."

Vooral Club had het dit seizoen moeilijk met Anderlecht. "We speelden dit seizoen vier keer tegen elkaar en drie keer waren we duidelijk beter", concludeert Vanhaezebrouck. Zelfs bij de 5-0 nederlaag lagen er kansen. "Club creëerde helemaal niks - en Hanni mist dé kans op 0-1, en plots valt alles in elkaar... - dan stá je daar, hé."