Vandenbempt en Verheyen leven zich uit: ideale Champions League-elf mét Belg

Vandenbempt en Verheyen leven zich uit: ideale Champions League-elf mét Belg

25-05-2018 20:48

Daags voor de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool FC vroeg Sporza aan Peter Vandenbempt en Gert Verheyen om hun ideale elf van deze campagne op te stellen. Beide heren gaan voor een verschrikkelijk offensief elftal.

Daarin is plaats voor één Rode Duivel: Kevin De Bruyne. De spelmaker van Manchester City krijgt een plekje als offensieve middenvelder in een formatie die als '2-4-2-2' omschreven wordt. Volgens Verheyen is KDB 'de beste speler die er is op die positie'. Hij krijgt met Mo Salah (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Real) en Roberto Firmino (Liverpool) alvast behoorlijk goede aanvallers om te bedienen.

Achter De Bruyne moeten Toni Kroos en Luka Modric het evenwicht bewaren. Geen Radja Nainggolan dus. "We vragen ook deemoedig verontschuldigingen aan de bevolking", voegt het duo toe aan die keuze. Achterin staan Joshua Kimmich (Bayern), Sergio Ramos (Real), Giorgio Chiellini (Juventus) en Marcelo (Real), terwijl Alisson (Roma) het doel mag verdedigen. Van Lionel Messi is dus geen spoor. "Je kijkt ook hoe ver een ploeg geraakt", luidt de verklaring.