'Genk levert een fikse inspanning om Trossard seizoen langer te houden'

'Genk levert een fikse inspanning om Trossard seizoen langer te houden'

Gepubliceerd: vrijdag 25 mei 2018 om 19:25vr 25-05-2018 om 19:25

Leandro Trossard zette donderdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij Racing Genk. De smaakmaker verlengde tot medio 2021. Genk moet wel een serieuze inspanning leveren om tot een akkoord te komen.

Beide partijen wilden geen uitspraken doen over het afgesproken salaris, maar Het Laatste Nieuws schrijft dat het jaarloon volgens ingewanden rond de één miljoen euro bedraagt. De 23-jarige Trossard wordt hiermee de bestbetaalde speler in de selectie van de Limburgers. 

Voorzitter Peter Croonen toonde zich donderdag in ieder geval trots op de nieuwe deal. "Niet veel mensen geloofden dat dit ons zou lukken. Leandro kan bij veel grotere clubs aan de slag, maar verkiest de Genkse familie. We weten ook wel dat hij hier niet tot zijn pensioen zal voetballen, maar als hij er nog een jaar vol voor wil gaan, kunnen wij daar alleen maar blij om zijn."

Trossard sprak de intentie uit om een heel seizoen constant te presteren voordat hij in de zomer van 2019 een transfermarkt. Genk zou met de salarisverhoging terug willen verdienen met een transfersom, die alleen maar hoger wordt als Trossard de lijn van de afgelopen maanden door kan trekken.

Lees ook: 'Opent transfer de deuren voor ander transfertarget van Racing Genk?'

Plaats een reactie

Intel +1401
vrijdag 25 mei 2018 om 20:23
Ja als ze hem nog een jaartje kunnen houden en hij wilt altijd doen , zelfs na zijn redelijk zware blesurre heel goed terug gekomen , kan op zijn eentje een match beslissen als hij zo blijft groeien kan hij gerust mee in een grotere competitie
Vind ik leuk
wesleyvb +1070
zaterdag 26 mei 2018 om 02:58
Tis ne klasbak, ik heb alleen schrik dat ze hem na een paar acties in topwedstrijden, er gaan afstampen! bij vuil ploegen heb je prijs zowiezo
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws