Vandenbempt snoert critici de mond na Nainggolan-klachten: Ergerlijk

Vandenbempt snoert critici de mond na Nainggolan-klachten: "Ergerlijk"

25-05-2018 12:45
52

Het was deze week niet uit het nieuws weg te slaan: de niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK. Peter Vandenbempt zag het met lede ogen aan, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Hij vond de heisa totaal overdreven. "Was het er niet ver over? Radio- en televisiejournaals openden er minutenlang mee, reporters werd vriendelijk verzocht enkel over Radja te praten en specialisten uit allerlei vakgebieden bogen zich over deze 'onbegrijpelijke' beslissing. En die specialisten deden wat ze doorgaans doen: mekaar tegenspreken. Voor de ene was het een teken van groot leiderschap, voor de andere van zwakte."

Vandenbempt hoorde weinig zinnige praat voorbijkomen. "Ergerlijk was het gebrek aan nuance in de analyse. Naar de uitleg van de bondscoach had niemand oren, flauwekul. Er werd geroepen en getierd, er werd gretig verwezen naar zijn twee goals in de halve finale van de Champions League, iets minder naar zijn dodelijk balverlies. Nainggolan speelde in welgeteld zes wedstrijden (een stukje) mee onder Martinez, zo'n wereldschokkende verrassing was zijn beslissing niet."

Vandenbempt hoort dat de storm nu gaat liggen. "Coaches maken keuzes. Wij mogen die helemaal verkeerd vinden, maar het zou ons sieren als we tegen Portugal bij de eerste tegenslag niet gelijk beginnen te fluiten. Kunnen we dat afspreken?"