UPDATE: 'Gesprek met Club Brugge op komst, Charleroi wil snel een oplossing'

UPDATE: 'Gesprek met Club Brugge op komst, Charleroi wil snel een oplossing'

31-05-2018 08:30
7

Club Brugge wil zich komende zomer gericht gaan versterkingen met het oog op onder meer hun deelname aan de Champions League. Blauw-Zwart wil in dat opzicht zeker en vast de komst van een nieuwe rechtsachter afronden.

Zo meldt Het Nieuwsblad dat Club de onderhandelingen over een transfer van Clinton Mata heeft aangevat. De rechtsachter van Sporting Charleroi – die op huurbasis voor KRC Genk speelt dit seizoen – kan op heel wat Belgische interesse rekenen.

Aangezien er een transfersom van 3,5 miljoen euro op het hoofd van de flankverdediger wordt geplakt, lijken enkel de absolute topclubs kans te maken. Blauw-Zwart heeft de onderhandeling met de Carolo’s dan ook aangevat.

Update 31/05, 08.30: Volgens La Dernière Heure beginnen de gesprekken tussen Club Brugge en Charleroi pas later deze week. In Brugge wilde men eerst de transfer van Mats Rits afronden. Nu dat gelukt is, worden de pijlen op Mata gericht. Charleroi wil volgens de Waalse krant snel tot een oplossing komen. De club wil liever cashen dan Mata - die zelf weg wil - nog een jaar te houden.