'Carcela tekent volgende week een contract bij Belgische topclub'

'Carcela tekent volgende week een contract bij Belgische topclub'

25-05-2018 07:15
9

Mehdi Carcela is dit seizoen één van de smaakmakers uit de Jupiler Pro League. Afgelopen winter keerde de Marokkaan op huurbasis terug naar Standard Luik, waar hij potten brak. Nu moet hij circa 2,5 miljoen euro in het laatje brengen bij Granada.

Standard bedong afgelopen winter een aankoopoptie bovenop het huurcontract, waardoor de Rouches tot 31 mei de kans krijgen om de vastgelegde clausule – 2,5 miljoen euro dus – op tafel te leggen. Naast de transfersom moet er ook een akkoord gevonden worden omtrent de salariseisen.

De hand van Preud'homme
Het Laatste Nieuws weet echter dat Michel Preud’homme de garantie kreeg van het Luikse bestuur dat Carcela op Sclessin blijft. Dat wil dus zeggen dat de afkoopclausule zal geactiveerd worden. Indien Standard het gewenste bedrag voor 31 mei overmaakt, is de transfer in kannen en kruiken.

Daarmee zijn de Luikenaars onder meer RSC Anderlecht en Club Brugge te snel af. Zij volgden de situatie met argusogen, maar zij vissen dus wellicht achter het net. Voor hoelang Carcela zal tekenen, is niet duidelijk.