Zaakwaarnemer onthult: 'Real heeft aanbiedingen van 150 miljoen ontvangen'

Zaakwaarnemer onthult: 'Real heeft aanbiedingen van 150 miljoen ontvangen'

24-05-2018 23:51
3

Real Madrid is er veel aan gelegen om Marco Asensio te behouden. Volgens de zaakwaarnemer van de 22-jarige aanvaller heeft de Champions League-finalist twee enorme aanbiedingen afgeslagen.

"Real Madrid heeft twee aanbiedingen van 150 miljoen euro voor Asensio ontvangen, maar de club heeft ze afgeslagen. Hij heeft een veelbelovende toekomst", vertelt belangenbehartiger Horacio Gaggioli aan Cadena SER. "De biedingen kwamen uit Engeland, dat is het enige land waar ze zich zulke transfersommen kunnen veroorloven."

Volgens Gaggioli hadden de clubs zelfs nog verder willen gaan. "Maar het is moeilijk om zo'n speler kwijt te raken. Hij kan op veel verschillende posities uit de voeten: aan de zijkant, als valse nummer negen, als spelmaker, als spits en als aanvallende middenvelder. Wereldwijd zijn er geen vijf spelers zoals Marco. Hij heeft een geweldig spelinzicht."

Real nam Asensio in 2015 voor slechts 3,5 miljoen over van Real Mallorca. Het had echter niet veel gescheeld of FC Barcelona was met hem aan de haal gegaan. "Voorzitter Josep Maria Bartomeu weet dat hij zich destijds heeft vergist. Barcelona zat midden in de rechtszaken rond Neymar en daardoor kwamen ze er niet aan toe."

Asensio tekende vorig jaar een nieuw contract tot medio 2023 in de Spaanse hoofdstad. In die verbintenis staat een transferclausule van 700 miljoen euro.