Coucke krijgt duidelijke waarschuwing: Geen tweede Kums of Teo

Coucke krijgt duidelijke waarschuwing: "Geen tweede Kums of Teo"

24-05-2018 21:15
2

Marc Coucke gaf woensdag zijn 'state of the union'. Hij deed zijn toekomstplannen bij Anderlecht uit de doeken. Hugo Camps vindt het huidige beleid van Anderlecht evenwel een teleurstelling.

Anderlecht heeft namelijk dringend vedetten nodig in het team. "Er zijn geen drie spelers van Anderlecht die als poster boven het bed van jonge bewonderaars hangen. Het nihilistische voetbal van paars-wit is van binnenuit niet te herbewapenen. De vraag is niet hoeveel zitplaatsen er bijkomen voor diehards, de vraag is of er nog een speler komt die een echt uithangbord wordt. Dus geen tweede Kums of Teo", schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

De transfers getuigen voorlopig van weinig ambitie, zo vindt Camps. "Voorlopig gaat Coucke vooral shoppen bij zijn ex-club KVO. In het transferbeleid zit vooralsnog meer routine dan beleving. Erg netjes is het niet, je ouwe club leegroven. En waar blijft de excentrieke speler voor wie mensen, vrouwen en kinderen naar het stadion komen? Anderlecht heeft een naam nodig, een gezicht."

Coucke mag vooral niet blijven steken in goede wil. "Er moet een heuse vedette op het veld rondlopen. Het liefst een nummer tien, of toch een spits die er niet uitziet als een holbewoner. Maar de preses kondigt ook soberheid aan. Is dat verenigbaar, beleving en vermageringszucht? Waar komt dan nog de lokroep vandaan? Infrastructurele sprookjes bevredigen supporters niet."