Coucke krijgt duidelijke waarschuwing: Geen tweede Kums of Teo

Coucke krijgt duidelijke waarschuwing: "Geen tweede Kums of Teo"

Gepubliceerd: donderdag 24 mei 2018 om 21:15do 24-05-2018 om 21:15

Marc Coucke gaf woensdag zijn 'state of the union'. Hij deed zijn toekomstplannen bij Anderlecht uit de doeken. Hugo Camps vindt het huidige beleid van Anderlecht evenwel een teleurstelling.

Anderlecht heeft namelijk dringend vedetten nodig in het team. "Er zijn geen drie spelers van Anderlecht die als poster boven het bed van jonge bewonderaars hangen. Het nihilistische voetbal van paars-wit is van binnenuit niet te herbewapenen. De vraag is niet hoeveel zitplaatsen er bijkomen voor diehards, de vraag is of er nog een speler komt die een echt uithangbord wordt. Dus geen tweede Kums of Teo", schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

De transfers getuigen voorlopig van weinig ambitie, zo vindt Camps. "Voorlopig gaat Coucke vooral shoppen bij zijn ex-club KVO. In het transferbeleid zit vooralsnog meer routine dan beleving. Erg netjes is het niet, je ouwe club leegroven. En waar blijft de excentrieke speler voor wie mensen, vrouwen en kinderen naar het stadion komen? Anderlecht heeft een naam nodig, een gezicht."

Coucke mag vooral niet blijven steken in goede wil. "Er moet een heuse vedette op het veld rondlopen. Het liefst een nummer tien, of toch een spits die er niet uitziet als een holbewoner. Maar de preses kondigt ook soberheid aan. Is dat verenigbaar, beleving en vermageringszucht? Waar komt dan nog de lokroep vandaan? Infrastructurele sprookjes bevredigen supporters niet."

Plaats een reactie

donderdag 24 mei 2018 om 22:23
Dat is wel zo. Ik ben supporter van Anderlecht geworden vanwege Nilis. En toen die de club verliet ben ik fan gebleven, maar ik wou hem absoluut niet zien vertrekken. En zo'n soort spelers heeft Anderlecht altijd wel gehad. Vedetten die je liever niet zag gaan. Zoals ook Scifo, Zetterberg, Aruna, Stoica, Mbokani, .... Maar zijn er nu nog spelers waarvan supporters het zeer spijtig zouden vinden dat hij vertrekt? Niet veel. Stel,dat Gerkens zou vertrekken en Kara en Dendoncker en Kums en Appiah en Bruno (gehuurd wel) en Sa en Deschacht en Obradovic en Morioka en Teo... ik denk niet dat de fans er rouwig om zouden zijn en dat zijn A-kern spelers/basisspelers he. Slotsom, vroeger hadden ze echt wel goede spelers. Mannen met een stropdas en kostuum die soms ook slecht speelden omdat ze geen zin hadden, maar toch was er altijd iemand met voldoende talent die de match kon doen kantelen door een individueel nummertje. Maar nu.... het zegt genoeg dat een Gerkens basisspeler mag zijn enzovoort. Ik denk dat Najar de meest waardevolle speler van Anderlecht is op dit moment en dat de supporters Trebel graag houden vanwege zijn vechtlust. Maar verder...
Vind ik leuk
vrijdag 25 mei 2018 om 07:29
Degryse is mijn Luc Nilis , ik begrijp je verhaal dan ook volledig :)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws