OFFICIEEL: PSV komt met bevestiging: verdediger trekt naar Bundesliga

OFFICIEEL: PSV komt met bevestiging: verdediger trekt naar Bundesliga

24-05-2018 16:37

Het is officieel: Joshua Brenet verlaat PSV voor Hoffenheim. De kampioen van Nederland en de Duitse club bevestigen donderdag dat de transfer rond is.

Brenet heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract, tot de zomer van 2022. Hoffenheim en PSV doen geen mededelingen over de transfersom, maar volgens het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf wordt er vijf miljoen euro overgemaakt naar Eindhoven.

"Joshua is een snelle en dynamische speler, die met zijn aanvalsdrang en power de hele flank kan bestrijken", reageert technisch manager Alexander Rosen op de clubsite. Brenet kan zijn geluk niet op. "Ik ben heel blij dat mijn transfer naar Hoffenheim rond is. Dit is voor mij een Top-Adresse."

Na Leonardo Bittencourt (1. FC Köln) en Ishak Belfodil (Standard Luik) is Brenet de derde zomeraanwinst van Hoffenheim. De club van de talentvolle trainer Julian Nagelsmann werd derde in de Bundesliga en komt volgend seizoen uit in de Champions League. Brenet wordt gehaald als rechtervleugelverdediger.